Welke stof beddengoed past ècht bij jou?

Welke stof dekbedovertrek past ècht bij jou?

Welke stof beddengoed past ècht bij jou?

De een heeft het 's nachts altijd koud, de ander altijd te warm. De een houdt van een knisperende kraak-stof, de ander van een soepele en zachte stof. Sommigen kiezen voor een mat/dof materiaal en sommigen vinden een licht glanzend effect juist mooi. Last van allergieën, opvliegers of zweetaanvallen?Hieronder vind je een overzicht van diverse stoffen die wij aanbieden met de bijbehorende voor- en nadelen. Zo hopen we dat je gemakkelijk het beddengoed kan vinden wat echt bij jou past!

 

Katoen Percal

Wordt het meest gebruikt in (luxe) hotels. De stof is glad, fris, knisperend, verkoelend en zacht. De stof is mat en glanst niet (in tegenstelling tot Katoen-satijn). Er zijn heel veel verschillende kwaliteiten katoen en het ene katoen is het andere niet. De kwaliteit heeft onder anderen te maken met de kwaliteit van de vezels en de manier waarop de stof geweven en bewerkt is. Wij verkopen over het algemeen enkel Katoen-Percal beddengoed. Maar wat houdt deze term eigenlijk in?

Katoen mag de toevoeging 'Percal' of 'Perkal' krijgen wanneer er minimaal 200 threadcounts (draaddichtheid) per inch zijn verwerkt. Percal duidt dus op een weefdichtheid en garenfijnheid die hoger ligt dan bij gewoon katoen (144 counts). Hoe hoger de draaddichtheid, hoe strakker de draden op elkaar geweven zijn en hoe dichter de stof is. Ons katoen Percal beddengoed is van hoge kwaliteit; de stof zal niet snel slijten en gaat vaak jaren mee, de stof voelt net wat soepeler en gladder aan dan gewoon katoen en is gemakkelijk in onderhoud. Wel is Katoen Percal erg kreuk gevoelig

Egyptisch Katoen

Een sterkefrisse, knisperende, verkoelende en hoogwaardige 'Percale katoen', geweven met bijzondere Egyptisch katoenvezels. Wat deze stof superieur maakt is de lengte, sterkte en de zachtheid van de Egyptische katoen vezels. Egyptisch katoen staat bekend als de 'koning' onder de katoensoorten en wordt vaak gebruikt in luxe boutique hotels. Wat Egyptisch katoenen beddengoed onder anderen zo superieur maakt is dat het ècht jarenlang super sterk en zacht blijft, en eigenlijk juist bij iedere wasbeurt lekkerder en soepeler wordt. Erg makkelijk in het onderhoud en ook is de prijs-kwaliteit Egyptisch katoen die wij aanbieden is fantastisch. Let op: ook Egyptisch katoen is erg kreuk gevoelig.

katoen satijn dekbedovertrek


Katoen Satijn

Een licht glanzende, zachte en soepele stof, die erg huid- en haarvriendelijk is en een luxe uitstraling heeft. Het is minder knisperend en fris dan katoen (percal) en is vele malen minder kreuk gevoelig en gemakkelijk in onderhoud. Deze temperatuur regulerende stof is perfect voor alle seizoenen; warm in de winter, fris in de zomer. Ook is Katoen-satijn beddengoed verkoelend en vocht-absorberend. Het prijspunt van katoen-satijn ligt gemiddeld wat hoger t.o.v normaal katoen. Ook bieden wij verschillende sterkten katoen-satijn beddengoed aan, dit verschil is vaak te zien in de prijs. Voor een luxere katoen-satijn (gemaakt van betere, zachtere, sterkere vezels) betaal je net wat meer. 

 

 

Katoen Flanel

Een super zachte, warme en wollige textielsoort die gemaakt is van een los gesponnen 100% katoengaren. Ideaal voor de winter; goed ademende stof die goed vocht absorberend is. Flanel past zich aan de lichaamstemperatuur aan waardoor minder geschikt is voor mensen die het snel warm hebben. Het verschil met 'gewoon' katoen is dat flanel wordt gemaakt van los gesponnen garen dat geweven is in een linnen- of keperbinding. Daarna wordt de flanellen stof geruwd waardoor het zacht, wollig en lekker dik aan gaat voelen. Flanellen dekbedovertrekken zijn vocht opnemend, ademend en voelen zacht en niet-prikkelend aan aan de huid. Ook hoeft de stof niet gestreken te worden en kan gemakkelijk de wasmachine in. Flanel beddengoed is relatief goedkoop.

flanel beddengoed

 

Katoen Jersey 

Jersey is een gebreide katoen, door het breien van de vezels wordt er een rek in het beddengoed gecreëerd. Katoen Jersey beddengoed is super zacht, soepel en elastisch. Alsof je in een groot, zacht, warm maar toch ook fris t-shirt slaapt. Katoen Jersey is uitermate geschikt voor de koudere maanden van het jaar. Uw bed is direct warm. Natuurlijk gemaakt van het zachtste 100% biologisch en fairtrade katoen uit India . Dus helemaal schoon en gifvrij: verwennerij voor uw huid. 

jersey beddengoed

Tencel

Een volledig duurzame, natuurlijke en biologische stof die erg goed is voor de huid en wanneer je last hebt van allergieën. Deze prijswinnende stof is extreem zacht, soepel en heeft een hele mooie glans. Tencel beddengoed is heeft een verwarmend effect en is niet kreuk gevoelig. Tencel wordt gemaakt van cellulose uit eucalyptus hout. Dit hout komt uit speciale, duurzaam beheerde bossen waar voor elke gebruikte boon een nieuwe boom wordt terug geplant. De productie van het materiaal gebeurt via een gesloten systeem waarbij water en oplosmiddelen blijvend gerecycled worden. Tencel beddengoed komt vaak wel met een wat hoger prijskaartje. 

tencel beddengoed


Linnen

Een kwalitatief linnen dekbedovertrek is heerlijk zacht, heeft een stoere kreuk-look, is hypo allergeen, anti-bacterieel, huisstofmijt proof, vocht absorberend en comfortabel in ieder seizoen. Het perfecte beddengoed voor liefhebbers van een zachte, frisse stof, die toch snel en comfortabel opwarmt gedurende de nacht. Ook een geweldige stof voor men die niet houdt van het strijken van beddengoed, dit is namelijk absoluut niet nodig bij linnen. Wij verkopen top-kwaliteit linnen, wat gemaakt wordt van hele sterke vezels, gemaakt van de vlasplant. Linnen is 3 keer sterker dan katoen. Ook heeft deze natuurlijke stof een hoog absorberend vermogen waardoor het veel vocht op kan nemen zonder zelf vochtig te worden. Ideaal voor mensen die veel transpireren of last hebben van opvliegers. Het proces om linnen te maken is erg milieuvriendelijk. Weinig water verbruik, geen pesticiden en de gehele plant wordt verwerkt tot linnen. Er wordt niets weggegooid. Het proces is wel arbeidsintensiever, dat is ook de voornaamste reden dat linnen duurder is dan katoen of andere textielsoorten.

linnen beddengoed 

Alle stoffen die wij aanbieden zijn van top-kwaliteit en worden geproduceerd door gecertificeerde, eerlijke merken die alle bedgoed producten maken met passie en liefde voor kwaliteitstextiel. 

Kunnen wij je verder helpen tijdens je zoektocht naar het ideale beddengoed wat ècht bij jou past? Stuur ons een berichtje via onze chatfunctie op de website, of mail naar info@casadormi.nl. Wij helpen je heel graag verder!

 

Coco & Cici

Dekbedovertrek Bamboe Wit

Normale Price
vanaf €109,95
Sale Prijs
vanaf €109,95
Normale Price
Prijs
Translation missing: en.general.accessibility.unit_price_separator 
Shop Bamboe

Ontdek meer blogposts