WELK FORMAAT DEKBEDOVERTREK  HEB IK NODIG?

WELK FORMAAT DEKBEDOVERTREK HEB IK NODIG?

WELK FORMAAT DEKBEDOVERTREK  HEB IK NODIG?

Dit is een vraag die wij vaak krijgen en zeer logisch is, wie kan nou alle formaten dekbedden en dekbedovertrekken uit zijn hoofd weten? Sommige huishoudens en gezinnen hebben verschillende bedden, en bij welk bed hoort nou welk formaat beddengoed? 

Om verwarring te voorkomen: Wanneer we praten over een dekbedovertrek, bedoelen we de ‘hoes’ die je om een dekbed / donsdek heen slaat. Naast een leuke uitstraling door verschillende printjes, kleurtjes etc. beschermt het ook de kwaliteit en hygiëne van een dekbed en kan het je slaapcomfort verbeteren. Dekbedovertrekken zijn beschikbaar er in diverse materialen, er is dus voor ieder wat wils! Qua materialen kun je denken aan: flanel, satijn, polykatoen, microvezel en een van de bekendste materialen, katoen. Benieuwd naar welk materiaal dekbedovertrek het beste bij jou past? In deze Blog lees je hier alles over!

Formaat Dekbedovertrek

Het formaat van je dekbedovertrek is afhankelijk van diverse factoren zoals:

  • De maat van je bed
  • Het matras wat hierop ligt
  • Je dekbed.

Een dekbedovertrek hoort altijd net wat langer en wat breder te zijn dan je dekbed zelf, zodat deze er goed omheen past en niet te strak is. Hetzelfde geldt voor het matras, het is namelijk wel zo lekker als je dekbed inclusief dekbedovertrek tot over de randen van je bed uitkomen. Op deze manier creëer je ook in een handomdraai een luxere 'hotel' feeling in je slaapkamer.

De 3 meest gevoerde maten zijn de standaard maten voor een 1 persoonsbed, 2 persoonsbed en een lits jumeaux bed. 

                           1 - Persoons dekbedovertrek 

Een 1 persoonsdekbedovertrek is geschikt voor bijvoorbeeld: kinderbedden, personen die alleen slapen of natuurlijk op een 2 persoonsbed, waarbij beide personen liever onder een eigen dekbed slapen. Nooit meer gekibbel om wie het grootste deel van het dekbedovertrek inpikt! Ook is deze maat dekbedovertrek ideaal voor een twijfelaar bed. Een 1 - persoonsdekbedovertrek is 140 x 200/220 cm, het overtrek is dus 140 cm breed en 200 of 220 cm lang. Een 1-persoons matras heeft aan standaard maat van 90 x 200 cm, de overtrekken vallen dus mooi over het matras heen.

                          2 - Persoons dekbedovertrek

Wanneer je met twee personen in een bed slaapt, of een lekker groot bed voor jezelf hebt, kan een 2 persoons dekbedovertrek je voorkeur hebben. Heerlijk verdwijnen onder een groot donzig dekbed. De standaardmaat van een 2 persoonsovertrek is 200 x 200 cm of 200 x 220 cm. De breedte van dit overtrek is dus 200 cm en de lengte kan 200 of 220 cm zijn. Deze maat is overigens ook geschikt voor twijfelaars en ruime 1 eenpersoonsbedden van 160 cm breed, waarbij je dus heerlijk kan verdwijnen in je grote dekbed.

                     
                         Lits Jumeaux & Lits Jumeaux XL

Wanneer je een ruimer bed hebt of graag wat overschot aan deken hebt, dan is een lits jumeaux dekbedovertrek zeer geschikt. Deze maat is namelijk iets breder dan de standaard 2-persoonsdekbedovertrekken. Heb je een bed van 200 x 200 cm, dan kan je kiezen voor een Lits Jumeaux XL maat. Het overtrek heeft dan een afmeting van 260 x 220 cm, dit betekent dus dat het 260 cm breed is. Wanneer je graag onder een extra brede variant slaapt kun je dus gerust voor de xl versie kiezen, ook al heb je een iets kleiner bed of boxspring.


Met hulp van deze CASA DORMI Tabel vind je zo het formaat dekbedovertrek wat jij nodig hebt!

 

Heb jij je perfecte formaat beddengoed al gevonden? Laat ons weten waarbij we je kunnen helpen!

 

0 comments

Laat een reactie achter

All blog comments are checked prior to publishing

Coco & Cici

Dekbedovertrek Bamboe Wit

Normale Price
vanaf €109,95
Sale Prijs
vanaf €109,95
Normale Price
Prijs
Translation missing: en.general.accessibility.unit_price_separator 
Shop Bamboe

Ontdek meer blogposts