WAT IS ER NOU ZÓ BIJZONDER AAN EGYPTISCH KATOEN?

WAT IS ER NOU ZÓ BIJZONDER AAN EGYPTISCH KATOEN?

WAT IS ER NOU ZÓ BIJZONDER AAN EGYPTISCH KATOEN?

Wij van CASA DORMI verkopen verschillende collecties. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen zomer en/of winter collecties, verschillende kleuren, formaten en stoffen. Waar het voor ons voornamelijk om draait is de kwaliteit van de stoffen die voor onze collecties gebruikt worden. We willen onze klanten alleen de meest fantastische producten verkopen die écht jaren lang mee kunnen gaan.
Eenmalig aanschaffen en een leven lang plezier van het product. 

Zoals je misschien op onze website al voorbij hebt zien komen, leveren we naast producten van Katoen-satijn, voornamelijk producten vervaardigd uit 100% hoogwaardig Egyptisch katoen. Deze staat bekend als de beste katoensoort ter wereld. Maar waarom is Egyptisch katoen nou zo speciaal en wat maakt dit type materiaal zo populair? Dat vertellen we je natuurlijk graag!

De verschillende soorten katoen

Katoen is verreweg het populairste materiaal voor de productie van beddengoed, en niet zonder reden. Dit natuurlijke materiaal staat namelijk garant voor optimaal slaapcomfort. De zachte en soepele stof is sterk vochtabsorberend en goed luchtdoorlatend, waardoor katoenen beddengoed voor fijne verkoeling zorgt in de zomer. Verder is het van nature stevig en slijtvast, zodat je extra lang kunt genieten van je nieuwe dekbedovertrek of hoeslaken.

Het ene katoen is echter de andere niet. Katoen heeft zelfs vele verschillende soorten en kwaliteiten. Het verschil zit hem eigenlijk altijd in de gebruikte schering en inslag. Deze termen uit de weefindustrie verwijzen naar de lengtedraden (de schering) en het breedtegaren (de inslag) op een weefraam. Het uiterlijk, de stevigheid en de kwaliteit van de katoenen stof wordt bepaald door de binding (de manier waarop de draden worden geweven), de weefdichtheid (het aantal draden per inch) en de fijnheid van het garen.

 


Koning van de katoen

Volgens ‘kenners’ is Egyptisch katoen het allerbeste! Maar ze beweren vaak ook dat het altijd uit Egypte komt? Nou, dit is dus niet helemaal waar. De term “Egyptisch” zegt vooral iets over het soort vezels die gebruikt zijn en niet waar het katoen vandaan komt.

Bij Egyptisch katoen worden extra lange en dunne katoenvezels gebruikt van minimaal 3 cm lang. Het voordeel hiervan is dat de draden dunner zijn en er meer draden gesponnen kunnen worden. Het resultaat is een hogere draaddichtheid en een extra zachte katoenen stof van extreem hoge kwaliteit


Populariteit door hoge kwaliteit 

Beddengoed en andere producten van Egyptisch katoen zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Men geloofde immers lange tijd dat katoen gewoon katoen was en dat de ‘draadtelling’ van het katoenweefsel de enige belangrijke factor was bij het kiezen van hoogwaardig bedlinnen. Toch blijkt dit iets anders te liggen, want katoen uit Egypte schijnt toch superieur te zijn aan andere soorten katoen. Maar waarom is dit? 

Egyptisch katoen heeft niet zonder reden zo’n reputatie opgebouwd. Egyptisch katoen is ’s werelds beste katoen en de volgende kenmerken zijn wat Egyptisch katoen onderscheidt van andere natuurlijke vezels:

  • De lengte van de vezel maakt het mogelijk om de fijnste garens te maken zonder de sterkte van het garen op te offeren
  • De sterkte van de vezel maakt stoffen steviger en beter bestand tegen stress
  • Het vermogen om vloeistoffen op te nemen maakt stoffen van Egyptisch katoen diepere, helderdere en mooiere kleuren
  • Zijn zachtheid is ongeëvenaard

Egyptisch katoen wordt met de hand geplukt, wat de hoogste niveaus van zuiverheid garandeert. Bovendien geeft handmatig plukken geen stress op de vezels – in tegenstelling tot mechanische plukjes – waardoor de vezels recht en intact blijven.

100% Egyptisch katoen

Veel kopers van katoen denken dat een hoog aantal draden per cm2 de enige graadmeter is voor kwaliteit. Dit is niet waar, want in het geval van Egyptisch gekweekt katoen zijn de draden langer, sterker en dichter bij elkaar. Verder weerstaat 100% Egyptisch katoenweefsel het pillen van het materiaal na herhaalde wasbeurten, omdat de katoenplanten die werden gebruikt om het te maken, niet veel pluis produceren, in tegenstelling tot andere katoen. Als het beddengoed op de juiste manier wordt onderhouden, kan het van tientallen jaren mee gaan. Dat is pas kwaliteit!

Keep in mind

Houd er rekening mee dat het gevoel van beddengoed gemaakt van Egyptisch katoen iets harder is dan ander katoen wanneer het beddengoed nieuw is. Maar net zoals bij een fijne wijn wordt ook Egyptisch katoen beter met de tijd: dekbedden, lakens en kussenslopen van Egyptisch katoen worden alsmaar zachter en zachter.

Egyptisch katoen dekbedovertrek aanschaffen

Een dekbedovertrek van Egyptisch katoen kopen? Een mooie keuze voor de hoogst mogelijke kwaliteit. Een lekker zacht geheel, dat ondertussen goed ademt en daarmee voorkomt dat je het te warm krijgt onder de dekens. Het katoen van deze kwaliteit heeft een goede verkoelende werking en is bovendien verkrijgbaar in verschillende stijlen. Een fijne combinatie, om heerlijk onder te kunnen slapen en de volgende ochtend zowel letterlijk als figuurlijk weer fris wakker te worden.


ONZE COLLECTIES GEMAAKT VAN EGYPTISCH KATOEN

Mocht je vragen hebben: ons team staat heel graag voor je klaar! Stuur ons een berichtje via de chat op onze website of mail naar webshopct@gmail.com


 

2 comments

  • Chanel: September 30, 2020

    Interessant! heb er veel aan gehad.

  • Liesbeth: September 28, 2020

    Interessant om te lezen!

Laat een reactie achter

All blog comments are checked prior to publishing

Coco & Cici

Dekbedovertrek Bamboe Wit

Normale Price
vanaf €109,95
Sale Prijs
vanaf €109,95
Normale Price
Prijs
Translation missing: en.general.accessibility.unit_price_separator 
Shop Bamboe

Ontdek meer blogposts