WAT IS HET VERSCHIK TUSSEN BADJAS, KAMERJAS EN OCHTENDJAS?

WAT IS HET VERSCHIK TUSSEN BADJAS, KAMERJAS EN OCHTENDJAS?

WAT IS HET VERSCHIK TUSSEN BADJAS, KAMERJAS EN OCHTENDJAS?

Badjas casa dormi

Wat is nou het verschil tussen een ochtendjas, kamerjas en een badjas? Termen die veelvuldig door elkaar heen gebruikt worden. Wat precies het verschil lees je hier. 

Als we het hebben over een badjas worden ook wel de termen ochtendjas of kamerjas gebruikt, en soms ook peignoir of duster. Vaak bedoelen we hetzelfde en tegenwoordig overlappen de termen elkaar, maar in feite zit er wel degelijk verschil in. In dit artikel leggen we deze verschillen kort en bondig aan je uit.  


De badjas

Als we het hebben over een badjas, bedoelen we voornamelijk een jas die gemaakt is van badstof of van de badstof katoen. In principe is een badjas bedoeld om je huid te drogen, bijvoorbeeld na het douchen, badderen of zwemmen maar ook in de wellness of sauna. Op die manier koelt je huid niet af, maar kan deze rustig drogen voordat je je kleren weer terug aantrekt. Tegenwoordig wordt de badjas ook vaak gebruikt om heerlijk in te relaxen.  


De kamerjas

Een kamerjas – of peignoir – is een beetje een ouderwetse term geworden. Met een kamerjas wordt vaak een wat sjiekere jas bedoeld die over de nachtkleding gedragen wordt. Op die manier zie je er wat gekleder uit en hoef je niet in je pyjama rond te lopen. Een kamerjas of peignoir is vaak gemaakt van een wat luxere, lichtere of luchtige stof. 

 

De ochtendjas

Ook de ochtendjas is bedoeld om ’s ochtends of ’s avonds over de pyjama aan te trekken óf gewoon om als relax-outfit te dragen. Zowel ochtendjassen als kamerjassen hebben geen wateropnemende functie. Ze zijn eerder bedoeld om warmte en comfort te bieden en om wat gekleder voor de dag te komen.  

Termen worden vaak door elkaar gebruik

Zoals al in de inleiding werd aangegeven, worden de verschillende termen tegenwoordig vaak door elkaar gebruikt. Op casadormi.nl hebben we ervoor gekozen om als hoofdterm badjas te gebruiken. Een badjas is iets wat iedereen kent en wat bij ieder tot de verbeelding spreekt. Bij al onze badjassen staat duidelijk vermeld van welk materiaal ze gemaakt zijn en waarvoor hij het beste te gebruiken is. Zo vind je dus altijd een badjas van de allerhoogste kwaliteit, die past bij jouw wensen! 

 

0 comments

Laat een reactie achter

All blog comments are checked prior to publishing

Coco & Cici

Dekbedovertrek Bamboe Wit

Normale Price
vanaf €109,95
Sale Prijs
vanaf €109,95
Normale Price
Prijs
Translation missing: en.general.accessibility.unit_price_separator 
Shop Bamboe

Ontdek meer blogposts