TIPS OM JE HOESLAKEN NETJES OP TE VOUWEN

TIPS OM JE HOESLAKEN NETJES OP TE VOUWEN

TIPS OM JE HOESLAKEN NETJES OP TE VOUWEN

 

In het huishouden zijn er verschillende klusjes die je moet klaren, en sommigen zijn nou eenmaal leuker (voor hoe ver dat mogelijk is) dan de ander. Als er één klus is die echt niet handig is in je eentje, is het wel beddengoed opvouwen. Voor je het weet zit je verstrikt in een dekbedovertrek of vervloek je die elastische uiteinden van je hoeslaken, omdat ze nooit goed blijven zitten. Het resulteert vaak in een opgefrot dotje laken. Maar geen zorgen: wij zijn hier om al die problemen naar het verleden te verbannen. Beddengoed netjes opvouwen wordt een makkie met onze tips!

In deze video wordt een instructie gegeven hoe je het beste een hoeslaken kunt vouwen. Voor ons kwam dit filmpje erg goed van pas.  

Naast het bovenstaande hoeslaken als voorbeeld in de video kun je ook andere dingen op deze manier vouwen. Zo kun je met deze instructie andere grote lakens en doeken opvouwen zoals dekbedovertrekken, picknick lakens, grote strand handdoeken, plaids, een groot zeil, noem het maar op. Vervolgens kun je jouw beddengoed netjes op bergen. Ik hoop dat deze instructie video goed van pas komt. Hieronder enkele tips om het voor jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken:

1. Geef jezelf genoeg ruimte

Je eerste stap om beddengoed opvouwen eenvoudiger te maken, is zorgen dat je genoeg ruimte hebt. Als je geen plaats hebt om je lakens goed uit te spreiden, wordt het zowat onmogelijk om netjes te vouwen en wordt het een extra frustrerende klus. Gebruik dus een grote tafel, een vrij stuk vloer, of het bed zelf om het vouwen gemakkelijker te maken!

2. Vermijdt de meeste kreuken en maak het zo plat mogelijk

Een deel van het werk begint voor het opvouwen: als je kreuken zo veel mogelijk kunt vermijden, wordt de taak van het beddengoed opvouwen immers een stuk gemakkelijker. Lakens strijken is echter een grote en ondankbare taak waar niemand zin in heeft, toch?

Probeer in de plaats daarvan je beddengoed buiten in de wind te hangen om te drogen: zo voorkom je kreuken. Als je het binnen moet drogen, schud het dan goed uit wanneer het uit de wasmachine komt en hang het zo wijd mogelijk open.
Of gebruik onze favoriet; een handstomer! Dit ontkreukt je beddengoed gemakkelijk en snel zonder te veel gedoe. Zo kun je het makkelijker opvouwen. 

3. Hoeslaken snel en netjes opvouwen

Hoeslakens opvouwen is ieders ergste nachtmerrie, aangezien die dingen vormeloos zijn en nooit doen wat je graag wilt. Toch is het prima mogelijk om een hoeslaken netjes op te vouwen. Volg deze stappen:

  • Leg het hoeslaken plat neer met de elastieken rand naar boven.
  • Vouw de onderzijde naar boven en steek de onderste hoeken in de bovenste.
  • Leg het half gevouwen hoeslaken opnieuw neer en strijk alles zo glad mogelijk.
  • Vouw de onderste rand (waar nu geen elastiek is) een derde naar boven toe. Nu heb je ongeveer een vierkant.
  • Vouw het geheel verticaal in drie delen: vouw de linkerkant naar het midden, dan de rechterkant.
  • Vouw de resulterende rechthoek nogmaals horizontaal in drie delen.

Als alles goed ging heb je nu een mooi vierkant pakketje en geen opgefrommelt rommeltje.

4. Dekbedovertrek opvouwen

Eens je een hoeslaken kunt opvouwen, wordt je dekbedovertrek een eitje, want deze is minder onregelmatig en onhandig. Leg de overtrek plat neer. Als je dekbedovertrek onderaan een extra flap heeft, vouw deze dan eerst naar binnen, zodat je een nette rechthoek hebt. Begin deze dan verder te vouwen: hoe maakt niet zoveel uit, zolang je alles netjes en vlak houdt. Streef ernaar een vierkant te krijgen van dezelfde grootte als je gevouwen hoeslaken.

5. Gebruik kussenslopen om de set bij elkaar te houden

Een kussensloop opvouwen is niet zo moeilijk als je grotere beddengoed, dus hier heb je waarschijnlijk geen instructies voor nodig. Wel een handige tip: gebruik je kussenslopen om sets beddengoed bij elkaar te houden.

Vouw je beddengoed zo dat het net in je kussensloop past, steek het er allemaal samen in en berg het netjes op in de kast. Zo hoef je de volgende keer niet op verschillende plekken te gaan zoeken naar kussenslopen, hoeslakens en overtrekken: grijp gewoon je pakketje, en klaar.

0 comments

Laat een reactie achter

All blog comments are checked prior to publishing

Coco & Cici

Dekbedovertrek Bamboe Wit

Normale Price
vanaf €109,95
Sale Prijs
vanaf €109,95
Normale Price
Prijs
Translation missing: en.general.accessibility.unit_price_separator 
Shop Bamboe

Ontdek meer blogposts