TENCEL WASSEN? ONTDEK DE WASVOORSCHRIFTEN!

TENCEL WASSEN? ONTDEK DE WASVOORSCHRIFTEN!

TENCEL WASSEN? ONTDEK DE WASVOORSCHRIFTEN!

 

TENCEL is net als zijde, en hier moet wat voorzichtig mee om worden gegaan. Tencel is een bijzonder zachte, natuurlijke en duurzame vezel met een luxe glans. Deze originele glans zal door gebruik minder worden. Na het wassen kan je beddengoed even wat stugger aanvoelen. Schrik hier niet van, dit is geheel normaal. Tijdens het drogen en bij aanraking met de huid wordt de stof weer zacht en soepel! Het gebruik van wasverzachter is niet nodig. Lees hieronder alle tips om Tencel te wassen! 

Hoe moet ik Tencel wassen?

Ik heb inmiddels een aantal items van Tencel en oh, wat is het toch een heerlijke stof. Wel merk ik in de praktijk dat het belangrijk is om er delicaat mee om te gaan; Tencel kledingstukken was ik het liefst – naast op 30 graden – in een waszakje. Ik stop het niet in de droger (überhaupt ben ik niet zo’n fan van drogers, zowel om het milieu als om de schade die het kan toebrengen aan een kledingstuk), maar ik laat het op een hanger of liggend drogen. Het moge duidelijk zijn: ik hou van Tencel!

 1. Was binnenste buiten op maximaal 40 graden
 2. Kies een kort wasprogramma (±1 uur) dit wast even goed schoon en is beter voor de stof en het milieu
 3. gebruik een waszak om de stof mooi te houden en te beschermen tegen wrijving tijdens het wassen
 4. Laad de machine niet te vol
 5. Indien gewenst: gebruik mild vloeibaar wol & fijn wasmiddel
 6. Gebruik weinig wasmiddel voor optimaal kleurbehoud. Vermijd elk wasmiddel met chloor, enzymen, bleek of zuurstofbleekmiddel, dit kan de stof aantasten
 7. Was gescheiden van andere materialen en kleuren

Kan Tencel in de droger? 

 • Wij raden aan je beddengoed natuurlijk te drogen, dit is beter voor de stof en voor het milieu. Hoe minder je je set Tencel beddengoed in de droger doet, hoe beter voor de stof en de levensduur hiervan. 
 • Is de stof stijf geworden na het drogen aan de lucht? stop het dan kort op lage stand in de droger met een zachte handdoek, zo wordt je Tencel beddengoed weer super zacht

Kan ik Tencel strijken? 

 • Strijken kan op middelhoge temperatuur
 • Niet strijken en toch kreukels voorkomen? centrifugeer op een laag toerental, stop de machine niet te vol en hang je beddengoed direct na het wassen goed uit
 • Een gouden tip van ons: dek het bed met het (nog licht gekreukte) Tencel beddengoed op, en ga er eens met een handstomer overheen. Dit verwijdert gemakkelijk alle zichtbare kreukels en scheelt je een hoop strijk-strijd! 

 Dekbedovertrek Tencel

Tencel beddengoed bestellen? 

TENCEL is voor velen nog een relatief onbekende stof. Al neemt de populariteit de afgelopen jaren enorm toe. Heb je vragen over deze stof? Neem contact met het team van Casa Dormi op. Wij doen niets liever dan kletsen over mooi hoogwaardig en duurzaam beddengoed! Mail naar info@casadormi.nl of gebruik de chatfunctie op onze website www.casadormi.nl.

0 comments

Laat een reactie achter

All blog comments are checked prior to publishing

Coco & Cici

Dekbedovertrek Bamboe Wit

Normale Price
vanaf €109,95
Sale Prijs
vanaf €109,95
Normale Price
Prijs
Translation missing: en.general.accessibility.unit_price_separator 
Shop Bamboe

Ontdek meer blogposts