STIJLVOLLE & CHIQUE SLAAPKAMER KLEUREN: TIPS & IDEEËN

STIJLVOLLE & CHIQUE SLAAPKAMER KLEUREN: TIPS & IDEEËN

STIJLVOLLE & CHIQUE SLAAPKAMER KLEUREN: TIPS & IDEEËN

Denk je erover na om je slaapkamer eens een opfrisbeurt te geven? Je creëert heel snel je droomslaapkamer doormiddel van de juiste tips & tricks. Een belangrijk onderdeel van dit proces is het kiezen van de juiste kleuren. De slaapkamer is in huis bij uitstek de ruimte waar je tot rust wilt komen. Het is dan heel belangrijk te kiezen voor kleuren en een stijl die hier goed bij aansluit. Kleuren en kleurcombinaties hebben een psychologische werking op ons en kunnen dus uitstekend een rustgevend gevoel creëren. Misschien houd je ervan om vaak een nieuw kleurtje op de muur te doen en af te wisselen, misschien kies je juist voor een kleur die járen chique en mooi blijft. Wij hebben wat inspiratie en tips voor je op een rijtje gezet!

Slaapkamer kleuren

Het gebruik van sommige bonte en felle kleuren kan echter ook een onrustige en chaotische sfeer uitstralen. Om optimaal te genieten van een prettige nachtrust is het belangrijk dat je dit vermijdt. In deze blog gaan we dieper in op de trendy kleuren voor een slaapkamer die tevens zorgen voor een rustige sfeer. We willen natuurlijk dat je optimaal van je nachtrust kunt genieten! Eerst beginnen we met toelichting op psychologische werking van diverse kleuren op ons.

 

Blauwe slaapkamer = Rustgevend 

Blauw is één van de populairste kleuren in Nederland en straalt onder andere verantwoordelijkheid en vertrouwen uit.  Daarnaast heeft de kleur blauw ook een kalmerende werking op mensen.

Uit onderzoek is tevens gebleken dat mensen met een blauwe slaapkamer gemiddeld beter en langer slapen dan mensen in een andere kleur slaapkamer. Gemiddeld slapen deze mensen bijna 8 uur per nacht. De blauwe kleur zou naar rust uitstralen ook de hartslag vertragen. Op zoek naar blauw beddengoed of een blauw dekbedovertrek? Bij Casa Dormi vind je de beste kwaliteit in beddengoed. 


Slaapkamer kleuren blauwKleur blauw in de slaapkamer


Witte slaapkamer = Sereniteit & kalmte

Wit is één van de meest gebruikte kleuren in huis en ook in de slaapkamer is het een zéér gewilde kleur. Door de muren wit te verven lijkt de slaapkamer groter en ruimer. Wit straalt tevens sereniteit uit en is een perfecte kleur om tot rust te komen.

Het is echter wel aan te raden om wit te combineren met lichtgrijs, beige of andere aardse tinten. Dit geeft de slaapkamer een levendiger en minder steriele sfeer. Je wil natuurlijk voorkomen je slaapkamer een ziekenhuis sfeer te geven.



Wit in de slaapkamer is sereen Witte slaapkamer inspiratie Casa Dormi Tips slaapkamerstyling wit fris Casa Dormi


Groene slaapkamer = Kalmerend

Groen is een kleur die gezondheid en kalmte uitstraalt. Een groene slaapkamer kan ook worden geïnterpreteerd als een kamer met veel planten. In beide gevallen heeft een positief op je nachtrust. De kleur groen straalt kalmte uit en planten hebben een zuiveren de lucht in je slaapkamer waardoor je beter slaapt.

In het onderzoek dat eerder op deze pagina is benoemt, kwam een groene slaapkamer zeer goed uit de test. Mensen met een groene slaapkamer slapen gemiddeld 7 uur en 40 minuten.


groen in de slaapkamergroen dekbedovertrek Casa Dormi

 

Roze slaapkamer = Vreugde, liefde 

De kleur roze wordt ook vaak geassocieerd met liefde en wordt daarom als bijzonder optimistisch en plezierig ervaren. Roze staat voor: vreugde, optimisme, positiviteit en sensualiteit. Erg mooi te combineren met zand kleuren en aardtinten. 

 Roze in de slaapkamer Casa Dormi  
 roze op de slaapkamer muur Casa Dormi


Neutrale, koele en warme tinten gebruiken

Wanneer je een kleur of kleurcombinatie gaat kiezen voor je slaapkamer is het belangrijk om eerst goed onderscheid te maken tussen neutrale, koele en warme tinten. Dit is zo belangrijk omdat koele tinten voornamelijk rustgevend zijn en warme tinten juist stimulerend werken. In de slaapkamer wil je tot rust komen en is het gebruik van koele tinten dus belangrijk en aan te raden.


Wat zijn nou koele, warme en neutrale kleuren? Hieronder staat een voorbeeld waar je dan aan moet denken.

  • Koele kleuren: Wit, blauw en grijs.
  • Warme kleuren: Oranje, rood, geel.
  • Neutrale kleuren: bruin, beige en taupe.

 Neutrale tinten combineren met kleuren  

De neutrale tinten kun je perfect met de andere 2 kleurgroepen combineren voor de mooie inrichting.



Slaapkamertips styling bedroom Casa Dormi


Kleurcombinaties in de slaapkamer gebruiken

Naast het gebruik van specifieke kleuren kun je ook kleurcombinaties en kleurgroepen hanteren. Een kleurgroep met aardse en sombere tinten is zeer populair in een rustige slaapkamer. Ook koele tinten zijn trendy en worden nog veel gebruikt.

Een goede regel voor het gebruik van neutrale kleuren is de 80/20 regel. Je gebruikt dan voor 80 procent neutrale of koele tinten en voor 20 procent sterke kleuren. Dit zorgt voor een gebalanceerd geheel met een kalme sfeer die ook nog wat levendigs uitstraalt. Maar wat zijn nou goede tips voor een mooi gekleurde slaapkamer? Bekijk dan onderstaande tips voor een tijdloze slaapkamer inrichting.

 

Tip 1. - Combineer natuurlijke tinten

Natuurlijke tinten zorgen voor rust en kalmte zodat je optimaal kunt ontspannen na een lange dag. Door natuurlijke aardetinten te combineren met meubels van bij bijvoorbeeld hout of steen krijg je een natuurlijke sfeer. Populaire kleuren zijn klei, terracotta, zand, lichtblauw en groen. Bekijk de afbeeldingen hieronder voor meer kleurinspiratie.


Casa Dormi zandkleuren slaapkamerBruintinten slaapkamer Casa Dormi  Terracotta slaapkamer Casa Dormi


Tip 2. - Bruintinten in de slaapkamer

Bruine kleuren stalen een gevoel van warmte uit die heel goed past in een slaapkamer. Wanneer je gaat combineren met diverse tinten is het belangrijk om vooraf goed te bepalen wat bij elkaar past. Het is vervelend als de muren geverfd hebt en dan pas merkt dat de kleuren meer vloeken dan matchen. Bekijk de afbeeldingen hieronder voor meer inspiratie.


slaapkamerinspiratie kleur bruin Casa Dormibruine muurverf in slaapkamerBruin in de slaapkamer inspiratie casadormi

Tip 3. - Sobere basiskleuren combineren met kleur

Veel mensen kiezen het liefste voor een sobere slaapkamer omdat dit het meeste rust uitstraalt. Sombere tinten zijn ook met bijna alle kleuren te combineren. Wanneer de muren een sombere kleur hebben en accessoires een uitgesprokenere kleur, springen deze er optimaal uit. Dit zorgt voor iets meer dynamiek. Bekijk de afbeeldingen hieronder voor ideeën.


slaapkamer grijs met roze casadormislaapkamer styling tips Casa Dorminatuurtinten in slaapkamer Casa Dormi


Tip 4. - Vijftig tinten grijs

Grijs in je slaapkamer is helemaal hot. Door gebruik te maken van verschillende tinten grijs creëer je een spannende look. Hou het rustig door te combineren met warme en natuurlijke materialen zoals hout. Of kies juist voor felle kleuren en voeg sierkussens toe met prints en warme plaids om je kamer een compleet andere sfeer te geven. Bekijk de afbeeldingen voor meer inspiratie.


Grijze antraciet slaapkamer Casa DormiGrijs in de slaapkamer casadormi


Tip 5. – De donkere kleurcombinatie

Donkere kleuren geven de slaapkamer een chique en ergens ook mysterieuze uitstraling. Wanneer je donkere tinten combineert met gouden accenten krijgt je slaapkamer juist ook een luxueuze sfeer. Populaire tinten zijn bijvoorbeeld zwart, donker-antraciet en warme paars. Bekijk de afbeelding hieronder voor meer inspiratie.



donker beddengoed | Casa Dormidonkere slaapkamer | Casa Dormi

Tip 6. – Chique pasteltinten 

Tegenwoordig helemaal hip in de slaapkamer: poedertinten of ook wel pasteltinten genoemd. Wij zijn in veel van onze beddengoed collecties erg fan van deze lieflijke, frisse kleuren. Je wil natuurlijk wel voorkomen dat je een kinder-slaapkamertje krijgt, dus combineer pastel-kleurtjes met basic, natuur- of aarde tinten. Wellicht is het ook wat voor jouw slaapkamer? Laat je inspireren door onderstaande afbeeldingen. 


Poedertint in de slaapkamer | Casa Dormi


Slaapkamer styling inspiratie bij Casa Dormi 

Op Casa Dormi vind je luxe dekbedovertrekken van topkwaliteit en van eerlijke merken. Enkel hoogwaardige stoffen en chique kleuren en dessins. Wat je ook mooi vind, wat voor stof ook je voorkeur heeft: bij Casa Dormi vind je gegarandeerd het allerbeste kwaliteit beddengoed. Neem eens een kijkje tussen het ruime aanbod en tussen de verschillende mooie kleuren. Wie weet zit er net het kleurtje tussen wat jouw slaapkamer helemaal af maakt! 

 

 

0 comments

Laat een reactie achter

All blog comments are checked prior to publishing

Coco & Cici

Dekbedovertrek Bamboe Wit

Normale Price
vanaf €109,95
Sale Prijs
vanaf €109,95
Normale Price
Prijs
Translation missing: en.general.accessibility.unit_price_separator 
Shop Bamboe

Ontdek meer blogposts