HOE KAN JE JE EGYPTISCH KATOENEN BEDDENGOED HET BESTE WASSEN?

HOE KAN JE JE EGYPTISCH KATOENEN BEDDENGOED HET BESTE WASSEN?

HOE KAN JE JE EGYPTISCH KATOENEN BEDDENGOED HET BESTE WASSEN?

egyptisch katoen wassen

Egyptisch katoen onderhouden

Het is onze doel om jou zo lang mogelijk te laten genieten van je prachtige nieuwe Egyptisch katoenen beddengoed. Het is erg belangrijk om je beddengoed goed te onderhouden. Het is heel belangrijk beddengoed zo goed mogelijk behandeld wordt, zodat de katoenvezels niet beschadigen. Egyptisch katoenen vezels zijn erg sterk en stevig, maar toch kunnen ze kapot gaan wanneer we er te ruw mee omgaan. Op de juiste manier wassen en drogen verlengt het comfort en de levensduur van je favoriete set. Bovendien houdt het de kleur optimaal. Dat is wat we willen, toch? Hieronder lees je hoe! 

Egyptisch katoen wassen

  1. Gebruik geen wasverzachters en andere chemische producten. Was het beddengoed binnenstebuiten. 

   ✓ Was je nieuwe set beddengoed de eerste keer met koud water   
   ✓ Was de eerste 3 x op 30 graden
 Celsius;
   ✓ Vervolgens wassen op maximaal 60 graden Celsius;
   ✓ Was op laag toerental en op anti-kreuk wasprogramma;
   ✓ Was je beddengoed binnenstebuiten 
   ✓ Gebruik geen wasverzachters en andere chemische producten
   ✓ Niet bleken;
   ✓ Drogen op stand 1;
   ✓ Strijken op stand 2;
   ✓ Gebruik eventueel een handstomer 

Was op maximaal 60°C - en de eerste 3 keer op 30°C

Egyptische katoen wordt met de hand geplukt. Dit wil zeggen dat de katoenvezels lang, recht en intact gelaten zijn, in tegenstelling tot mechanisch plukken. Dit zorgt ervoor dat de stof minder snel geneigd is om te pluizen, pilleren of te verruwen en zal het na elke wasbeurt nog altijd enorm zacht zijn.

De meeste mensen geven de voorkeur aan 60 graden Celsius en dat is volkomen te begrijpen, omdat het dan extra schoon en fris voelt. Toch raden wij het aan om de eerste drie keer op 30 graden Celsius te wassen. Waarom? Katoen heeft een grotere kans om wat te krimpen tijdens de eerste paar wasbeurten. Zo breng je het krimprisico tot het uiterste minimum.

Belangrijk: Voorkom tijdens het wassen het gebruik van wasverzachters en andere chemische producten. Zorg er ook voor dat het dekbeddengoed binnenstebuiten wordt gewassen, dit voorkomt dat kleuren vervagen.

Wat te doen bij grondige vlekken?

Wij raden aan om het beddengoed niet te bleken, mocht er een vlek op gekomen zijn. Elke vorm van bleekmiddel kan de natuurlijke vezels verzwakken en het katoen minder absorberend maken. Ook de kleur kan aangetast worden en het product verliest zijn zachtheid en mooie glans. De stof wordt zwakker op deze manier en dat zou heel zonde zijn! Als alternatief voor bleken om grote, diepe vlekken eruit te halen raden wij Oxi vlekkenverwijderaar aan, te vinden in elke drogist.

Egyptisch katoen drogen

Drogen aan de lucht

We raden aan om het dekbedovertrek, hoeslaken of de kussenslopen van Egyptisch katoen (maar ook alle andere stoffen beddengoed) zo veel mogelijk aan de lucht te laten drogen indien mogelijk. Egyptische katoen droogt namelijk heel snel en op de waslijn (vooral buiten) geef je het een frisse, zuivere geur. 

Het allerbeste en minst schadelijk voor je beddengoed is het natuurlijk drogen. Zo blijft de vezel het allermooiste en sterk, want de kwaliteit van de vezel wordt niet aangetast.

In de wasdroger? Op de laagste stand!

Egyptisch katoenen beddengoed mag natuurlijk ook in de wasdroger, maar kies dan het korte programma en droog op lagere temperatuur.

Droog je Egyptische katoenen lakens altijd op de laagste stand. Anders neem je namelijk het risico om de stof te laten krimpen. Dat betekent: kort programma en op lagere temperatuur. Haal het beddengoed op tijd uit de droger - bij voorkeur als het nog lichtelijk vochtig is. Dit vermindert de hoeveelheid kreuken. Nog en tip: Het toevoegen van natuurlijke drogerballen in de droogtrommel is een aanrader. Drogerballen verkorten de droogtijd van de was en werken als een alternatief voor wasverzachters. Daarnaast zorgt dit voor een betere luchtcirculatie, wat kreuken vermindert! 

Egyptisch katoen strijken

Allereerst raden wij je aan om het beddengoed strak op te hangen als het nog licht vochtig is. Veel kreukels zullen dan bespaard worden. Natuurlijk is organische katoen een stof die altijd licht kreukelend uit de was kan komen. Daarom is strijken op maximaal de middelste stand geen probleem.

Haal je beddengoed licht vochtig uit de droger of van de waslijn, vouw het dan twee keer op, haal er vervolgens een strijkbout overheen (stand 1 indien licht vochtig, stand 2 als de stof zo goed als droog is) en vouw het dan verder op. Een kleine moeite en het ziet er dan weer heel erg netjes uit.

Al eens een handstomer geprobeerd? Voor ons een van de grootste en handigste uitkomsten op het gebied van beddengoed verzorging. Met een handstomer verwijder je snel en moeiteloos kreukels uit stoffen. Ook tast je de vezels van de stof vele malen minder aan dankzij de hete stoom en de manier waarop je dus niet hard met een hete strijkplaat op de stof drukt. 

Je prachtige nieuwe Egyptisch katoenen dekbedovertrekken zullen zachter en zachter worden na elke wasbeurt. Voor vragen staat ons team met liefde voor je klaar! Neem contact met ons op via de chatfunctie op onze website of mail naar info@casadormi.nl 


0 comments

Laat een reactie achter

All blog comments are checked prior to publishing

Coco & Cici

Dekbedovertrek Bamboe Wit

Normale Price
vanaf €109,95
Sale Prijs
vanaf €109,95
Normale Price
Prijs
Translation missing: en.general.accessibility.unit_price_separator 
Shop Bamboe

Ontdek meer blogposts