WAT IS EGYPTISCH KATOEN PRECIES?

WAT IS EGYPTISCH KATOEN PRECIES?

WAT IS EGYPTISCH KATOEN PRECIES?

Egyptisch katoen dekbedovertrek wit

WAT MAAKT EGYPTISCH KATOEN BIJZONDER?

Bij Casa Dormi verkopen we diverse beddengoed collecties van verschillende merken. Waar het voor ons voornamelijk om draait is de kwaliteit van de stoffen die voor onze collecties gebruikt worden. We willen onze klanten alleen de meest fantastische producten verkopen die écht jaren lang mee kunnen gaan. Egyptisch katoen is een stof die wij ècht tot onze meest favorieten stoffen rekenen. Waarom? Wat maakt Egyptisch katoen zo bijzonder? Hieronder vertellen we je alles over Egyptisch katoen!

HET ENE KATOEN IS HET ANDERE NIET

Katoen is verreweg het populairste materiaal voor de productie van beddengoed, en niet zonder reden. Dit natuurlijke materiaal staat namelijk garant voor optimaal slaapcomfort. De zachte en soepele stof is sterk vochtabsorberend en goed luchtdoorlatend, waardoor katoenen beddengoed voor fijne verkoeling zorgt in de zomer. Verder is het van nature stevig en slijtvast, zodat je extra lang kunt genieten van je nieuwe katoenen dekbedovertrek of hoeslaken.

Deze eigenschappen klinken natuurlijk super. Echter kan je er niet vanuit gaan dat wanneer je katoen koopt, dat de kwaliteit altijd hetzelfde is, want het ene katoen is het andere niet. Katoen heeft vele verschillende soorten en kwaliteiten. Het verschil zit hem eigenlijk altijd in de gebruikte schering en inslag. Wellicht lastige 'vak'termen, maar simpel gezegd verwijzen ze naar de lengtedraden (de schering) en het breedtegaren (de inslag) op een weefraam. Het uiterlijk, de stevigheid en de kwaliteit van de katoenen stof wordt bepaald door de binding (de manier waarop de draden geweven worden), de weefdichtheid (het aantal draden per inch) en de fijnheid van het garen.

 

KOMT EGYPTISCH KATOEN ALTIJD UIT EGYPTE?

Een vraag die ons heel vaak gesteld wordt: komt Egyptisch katoen altijd uit Egypte? Nee, dit zou heel logisch zijn, maar dit is dus niet helemaal waar. De term “Egyptisch” zegt vooral iets over het soort vezels die gebruikt zijn en niet waar het katoen vandaan komt. 

Waar Egyptisch katoen vroeger alleen in Egypte werd geteeld, wordt het nu over de hele wereld verbouwd. Echter blijft dit type katoen haar naam behouden dankzij de oorsprong van dit kwaliteitsproduct.

 

DE KONING VAN KATOEN, MAAR WAAROM? 

Egyptisch katoen heeft een luxe imago en wordt gezien als het beste katoen ter wereld. Egyptisch katoen bestaat al 12.000 jaar en is een erg populaire katoensoort wereldwijd. Beddengoed en andere producten van Egyptisch katoen zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Volgens ‘kenners’ is Egyptisch katoen het allerbeste en is de stof superieur aan andere soorten katoen. Maar waarom is dit nou het geval?

Egyptisch katoen heeft niet zonder reden zo’n goede reputatie opgebouwd. Bij Egyptisch katoen worden extra lange en dunne katoenvezels gebruikt van minimaal 3 cm lang. Het voordeel hiervan is dat de draden dunner zijn en er meer draden gesponnen kunnen worden. Het resultaat is een hogere draaddichtheid en een extra zachte katoenen stof van extreem hoge kwaliteit.
 

1. De lengte van de vezel maakt het mogelijk om de fijnste garens te maken zonder de sterkte van het garen op te offeren. Egyptisch katoen wordt met de hand geplukt, wat de hoogste niveaus van zuiverheid garandeert. Bovendien geeft handmatig plukken geen stress op de vezels – in tegenstelling tot mechanische plukjes – waardoor de vezels recht en intact blijven. De sterkte van de vezel maakt stoffen steviger en verlengt de levensduur van de stof enorm.

2. Het vermogen om vloeistoffen op te nemen maakt stoffen van Egyptisch katoen diepere, helderdere en mooiere kleuren. De kleur van de stoffen blijft jarenlang mooi en verkleurt niet snel na meermaals wassen.

3. 100% Egyptisch katoenweefsel weerstaat het 'pillen' van het materiaal na herhaalde wasbeurten, omdat de katoenplanten die werden gebruikt om het te maken, niet veel pluis produceren, in tegenstelling tot andere katoen.

4. De stof is 'knisperend', krakend, maar toch ongeëvenaard zacht. Over de jaren wordt de stof soepeler, minder kreuk-gevoelig, maar blijft stevigheid behouden. In tegenstelling tot andere stoffen, wordt Egyptisch katoen door de jaren heen eigenlijk enkel mooier. 

egyptisch katoen wit casadormi

DE DRAADTELLING VAN EGYPTISCH KATOEN

De kwaliteit van katoen wordt onder anderen aangeduid met de “thread count” (draadtelling of draaddichtheid). Draadtelling klinkt misschien als een term die puur gebruikt wordt om Egyptisch katoen luxer te laten klinken, maar niets is minder waar. Het is een wetenschappelijke term met een strikte en duidelijk standaard m.b.t. hoe draden worden geteld. Dradentelling betekent in feite het aantal verweven draden per 2,5 cm2. Er dient zowel in de lengte als in de breedte geteld te worden. Dus 100 draden in de lengte en 100 draden in de breedte staat voor een thread count van 200.

Veel kopers van katoen denken dat een hoog aantal draden per cm2 de enige graadmeter is voor kwaliteit. Dit is niet waar, want in het geval van Egyptisch gekweekt katoen zijn de draden langer, sterker en dichter bij elkaar. Een hoge draadtelling betekent niks op het moment dat de draden niet van goede kwaliteit zijn. 

Egyptisch katoen met een lagere draadtelling zal veel zachter aanvoelen dan 'gewone katoen' met een hogere draadtelling, wat te danken is aan de bijzonder hoge kwaliteit van Egyptisch katoen. Katoen kan te verkrijgen zijn in een perkaal- en satijnbinding. De binding zegt in principe weinig over de kwaliteit, maar het bepaalt wel hoe de stof aanvoelt. 

EGYPTISCH KATOEN DEKBEDOVERTREK BESTELLEN

Een dekbedovertrek van Egyptisch katoen kopen? Een mooie keuze voor de hoogst mogelijke kwaliteit. Een lekker zacht geheel, dat ondertussen goed ademt en daarmee voorkomt dat je het te warm krijgt onder de dekens. Het katoen van deze kwaliteit heeft een goede verkoelende werking en is bovendien verkrijgbaar in verschillende stijlen. Een fijne combinatie, om heerlijk onder te kunnen slapen en de volgende ochtend zowel letterlijk als figuurlijk weer fris wakker te worden. Neem eens een kijkje tussen onze onderstaande (betaalbare) Egyptisch katoenen dekbedovertrek collecties:

Mocht je vragen hebben: ons team staat heel graag voor je klaar! Stuur ons een berichtje via de chat op onze website of mail naar info@casadormi.nl 
egyptisch katoen dekbedovertrek

 

 

0 comments

Laat een reactie achter

All blog comments are checked prior to publishing

Coco & Cici

Dekbedovertrek Bamboe Wit

Normale Price
vanaf €109,95
Sale Prijs
vanaf €109,95
Normale Price
Prijs
Translation missing: en.general.accessibility.unit_price_separator 
Shop Bamboe

Ontdek meer blogposts