WAT IS TENCEL? DE VOORDELEN VAN TENCEL BEDDENGOED

WAT IS TENCEL? DE VOORDELEN VAN TENCEL BEDDENGOED

WAT IS TENCEL? DE VOORDELEN VAN TENCEL BEDDENGOED

Alles over Tencel 

De stof Tencel is een relatief nieuwe stof in de beddengoed branche. Het is licht en zacht, maar ook sterk en comfortabel. Tencel stof is heel bijzonder en dat heeft niet alleen met de stof zelf te maken.

Tencel is een 100% natuurlijk materiaal dat duurzaam geproduceerd wordt. Goed voor mens en milieu dus! Niet verwonderlijk dat Tencel stof een ‘rising star’ is onder duurzame beddengoed ontwerpers. Hoog tijd voor een kennismaking met Tencel dekbedovertrekken.

Tencel beddengoedCoco & Cici beddengoed van TencelCoco & Cici overtrekken
Duurzame stof Tencel

De laatste jaren is de aandacht voor duurzame materialen fors toegenomen. Zo zijn er allerlei initiatieven ontstaan om de katoenproductie wereldwijd te verbeteren. Het terugdringen van overmatig gebruik van water en bestrijdingsmiddelen bijvoorbeeld is erg nodig. Naast het verder verduurzamen van bestaande stoffen, zijn er ook een aantal nieuwe materialen verschenen in de textielwereld; zoals de ecologische stof Tencel.


Wat is Tencel precies? 

TENCEL is een plantaardige vezel afkomstig van eucalyptus bomen en beukenbomen uit duurzaam beheerde bossen en plantages. Dus, 100% natuurlijk en plantaardig. Deze stof is super zacht, sterk en soepel en heeft van nature een luxe glans. 

De begrippen ‘Tencel’ en ‘Lyocell’ worden nogal eens door elkaar gebruikt. Niet heel gek, want in feite gaat het over hetzelfde.

Hoe zit dit nou precies? De duurzame vezel heet officieel Lyocell, maar wordt onder de naam Tencelop de markt gebracht. Tencel stof wordt beschreven als een ‘natuurlijke kunstvezel’. Het wordt gemaakt van houtpulp afkomstig van eucalyptusbomen.

Wat begint als pulp, eindigt als een gladde vezel die soepel valt en heel zacht aanvoelt.

Zacht materiaal Tencel


Tencel beddengoed

De 100% plantaardige vezel, afkomstig van eucalyptus bomen en beukenbomen uit duurzaam beheerde bossen en plantages, is super zacht, sterk en soepel. De stof heeft van nature een luxe glans. Onwijs fijne eigenschappen voor beddengoed! 

TENCEL™ scoort het hoogst op het gebied van algemeen welzijn wanneer het wordt vergeleken met synthetische stoffen en katoen, niet alleen omdat het zacht is en zeer ademend, maar ook omdat TENCEL™ 50% meer vocht absorbeert dan katoen en bacterievorming op zeer effectieve, natuurlijke wijze tegengaat. Uit onderzoek blijkt niet voor niets dat de slaapkwaliteit bij de meerderheid van de deelnemers sterk verbeterde onder TENCEL™ beddengoed. Het productieproces van Tencel heeft o.a. de Europese prijs voor het milieu gewonnen.


Voordelen van Tencel 

Beter slapen met Tencel beddengoed

  • Zeer goed ademend
  • Minder last van transpiratie
  • Neemt 150% meer vocht op dan katoen
  • Snel droog > geen klam bed
  • Temperatuur regulerend
  • Koel in zomer & warm in winter​
  • Bewezen betere nachtrust


Tencel beddengoed is goed voor de gezondheid

  • Optimale vochtregulering
  • Anti-allergisch & antibacterieel
  • Ongunstig voor bacteriegroei
  • Een uitkomst bij huisstofmijt allergie of astma
  • Zacht voor de gevoelige huid
  • Voorkomt rimpels & pluishaar


Wat maakt Tencel beddengoed zo duurzaam?

  • 100% plantaardig
  • Duurzaam productieproces
  • Gemaakt van eucalyptus - en beukenbomen
  • Afkomstig uit FSC / PEFC gecertificeerde bossen en plantages
  • 20x minder water nodig voor productie dan bij katoen
  • Chloorvrij bleekproces
  • Biologisch afbreekbare vezel
  • Het productie proces heeft o.a. de Europese prijs voor het milieu gewonnen.
Coco & Cici beddengoed van Tencel



Hoe moet je Tencel wassen? 

Tencel wassen is heel eenvoudig: je kunt Tencel wassen en drogen alsof het katoen is. Check voor alle zekerheid toch wel even het label. De meeste stoffen kunnen moeiteloos op 30 of 40 graden, maar sommige zijn zijdezacht en hebben een handwas nodig.

Tencel wassen

Drogen aan de lijn gaat prima en past natuurlijk ook bij deze duurzame stof. Wil je graag strijken? Kies dan voor standje synthetisch, zonder stoom! Zo blijft de tencel stof het langste mooi. 


Tencel beddengoed vind je bij Casa Dormi 

Tencel wordt vaak omschreven als een sensationele, zijdezachte stof die je niet eerder op je huid gevoeld hebt. Vergelijk het met het uitsmeren van je favoriete lotion. Zo heb je beddengoed nog nooit ervaren. Na een nacht wil je niet meer anders! 

Tencel beddengoed is sterk, maar toch heerlijk zacht. Vochtabsorberend en niet klam zoals katoen. Temperatuurregulerend, want het droogt snel. Warm in de winter, koel in de zomer, luxueus, vegan en biologisch afbreekbaar. De stof is ademend en blijft heerlijk ruiken, want bacteriën hebben geen kans te overleven. Need to say more?  


Tencel dekbedovertrek kopen? 

Op zoek naar een Tencel dekbed, dekbedovertrek, hoeslaken of kussensloop? Bij CASA DORMI vind je het mooiste Tencel beddengoed van Kayori en het prachtige Nederlandse merk Coco & Cici.


Tencel beddengoed
Tencel beddengoed Coco & Cici bij Casa Dormi
Coco & Cici beddengoed
Coco & Cici tencel hoeslaken

 

0 comments

Laat een reactie achter

All blog comments are checked prior to publishing

Coco & Cici

Dekbedovertrek Bamboe Wit

Normale Price
vanaf €109,95
Sale Prijs
vanaf €109,95
Normale Price
Prijs
Translation missing: en.general.accessibility.unit_price_separator 
Shop Bamboe

Ontdek meer blogposts