winkelmandje

Sluit

Gratis verzending & Binnen 2 werkdagen in huis

HOE KAN JE JE EGYPTISCH KATOENEN BEDDENGOED HET BESTE WASSEN?

Het is onze doel om jou zo lang mogelijk te laten genieten van onze CASA DORMI beddengoed. We raden je aan om je zo goed mogelijk aan onze was- en droogvoorschriften te houden. In deze blog post lees je hoe je jouw CASA DORMI beddengoed het beste kan onderhouden.

Tips

Deze volgorde is belangrijk, want het verlengt het comfort en de levensduur van het beddengoed. Bovendien houdt het de kleur optimaal. Dat is wat we willen, toch?
  1. Was het beddengoed de eerste keer met koud water. 
  2. Daarna 3 x op 30 graden
  3. Daarna is 60 graden geen probleem.
Het beste is om:
  • Direct nadat het wasprogramma klaar is, het beddengoed eruit halen en netjes uithangen om te drogen.
  • Gebruik een lager toerental en anti kreuk wasprogramma.

In de wasdroger, op de laagste stand!

Egyptisch katoenen beddengoed mag in de wasdroger, maar kies dan het korte programma en droog op lagere temperatuur. 

Wij geven graag als tip om je beddengoed op te hangen in plaats van de
droogtrommel. Egyptische katoen droogt namelijk heel snel en op de waslijn (vooral buiten) geef je het een frisse, zuivere geur. Het allerbeste en minst schadelijk voor je beddengoed dus, dat de levensduur zo veel mogelijk verlengt en de kans op slijtage zo veel mogelijk beperkt.

Droog je Egyptische katoenen lakens altijd op de laagste stand. Anders neem je namelijk het risico om de stof te laten krimpen. Dat betekent: kort programma en op lagere temperatuur. Haal het beddengoed op tijd uit de droger - bij voorkeur als het nog lichtelijk vochtig is. Dit vermindert de hoeveelheid kreuken. Nog en tip: Het toevoegen van natuurlijke drogerballen in de droogtrommel is een aanrader. Drogerballen verkorten de droogtijd van de was en werken als een alternatief voor wasverzachters. Daarnaast zorgt dit voor een betere luchtcirculatie, wat kreuken vermindert!

 

Was op maximaal 60°C - en de eerste 3 keer op 30°C

Omdat het dekbeddengoed van onze collecties van 100% katoen is gemaakt, is het mogelijk het product te wassen op 60 graden Celsius. Egyptische katoen wordt met de hand geplukt. Dit wil zeggen dat de katoenvezels lang, recht en intact gelaten zijn, in tegenstelling tot mechanisch plukken. Dit zorgt ervoor dat de stof minder snel geneigd is om te pluizen, pilleren of te verruwen en zal het na elke wasbeurt nog altijd enorm zacht zijn. 

De meeste mensen geven de voorkeur aan 60 graden Celsius en dat is volkomen te begrijpen, omdat het dan extra schoon voelt. Toch raden wij het aan om de eerste drie keer op 30 graden Celsius te wassen. Waarom? Katoen heeft een grotere kans om wat te krimpen tijdens de eerste paar wasbeurten. Zo breng je het krimprisico tot het uiterste minimum. 

Belangrijk: Voorkom tijdens het wassen het gebruik van wasverzachters en andere chemische producten. Zorg er ook voor dat het dekbeddengoed binnenstebuiten wordt gewassen, dit voorkomt dat kleuren vervagen.


Wat te doen bij grondige vlekken?

Wij raden aan om het beddengoed niet te bleken, mocht er een vlek op gekomen zijn. Elke vorm van bleekmiddel kan de natuurlijke vezels verzwakken en het katoen minder absorberend maken. Ook de kleur kan aangetast worden en het product verliest zijn zachtheid en mooie glans. De stof wordt zwakker op deze manier en dat zou heel zonde zijn!

Als alternatief voor bleken om grote, diepe vlekken eruit te halen raden wij Oxi vlekkenverwijderaar aan, te vinden in elke drogist.

 

Wil je het beddengoed strijken?

Allereerst raden wij je aan om het beddengoed strak op te hangen als het nog licht vochtig is. Veel kreukels zullen dan bespaard worden. Natuurlijk is organische katoen een stof die altijd licht kreukelend uit de was kan komen. Daarom is strijken op maximaal de middelste stand geen probleem.

Haal je beddengoed licht vochtig uit de droger of van de waslijn, vouw het dan twee keer op, haal er vervolgens een strijkbout overheen (stand 1 indien licht vochtig, stand 2 als de stof zo goed als droog is) en vouw het dan verder op. Een kleine moeite en het ziet er dan weer heel erg netjes uit. 

We raden aan om niet te stomen. Dit kan de stof verzwakken. 

Kortom...

Behandel je beddengoed altijd volgens de wasvoorschriften en je zult zien dat het Egyptische beddengoed ontzettend lang meegaat. In het kort:

   ✓ De eerste keer koud wassen
   ✓ Wassen op maximaal 60 graden Celsius;
   ✓ Niet bleken;
   ✓ Drogen op stand 1;
   ✓ Strijken op stand 2;
   ✓ Niet stomen.

En onthoud: je prachtige nieuwe Egyptisch katoenen dekbedovertrekken zullen zachter en zachter worden na elke lichte wasbeurt. Dat is toch wat je zoekt?

Voor vragen staat ons team met liefde voor je klaar! Neem contact met ons op via de chatfunctie op onze website of mail naar webshopct@gmail.com!


0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties onder de blog worden eerst gecheckt voordat ze gepubliceerd worden