HET PERFECT OPGEMAAKTE BED: 5 TIPS VAN EXPERTS

HET PERFECT OPGEMAAKTE BED: 5 TIPS VAN EXPERTS

HET PERFECT OPGEMAAKTE BED: 5 TIPS VAN EXPERTS
Als je consequent elke dag je bed opmaakt, kan dat worden gezien als de eerste stap naar een georganiseerd bestaan. Toch merken wij vaak in de praktijk dat dit er bij velen bij in schiet. Zonde, want met een paar handige stappen heb je je bed in een handomdraai mooi opgemaakt.

Wil jij ook gaan voor een picture perfect slaapkamer, maar blijft het voor jou ook telkens weer een gedoe om je bed goed op te dekken? Wij helpen je met 6 gemakkelijke bed-opmaak-tips, die ervoor zorgen dat jouw bed er bij ligt als in een chic sterren-hotel. Je zult zien dat je er helemaal niet zoveel tijd aan kwijt bent.
  1. Ga voor stijlvol beddengoed van hoge kwaliteit 
  2. Stem je dekbedovertrek en je hoeslaken op elkaar af 
  3. Ga voor extra kussens op je bed 
  4. Combineer een bedsprei of een plaid 
  5. Het professioneel opmaken van je bed


1) Kies een stijlvol dekbedovertrek van hoge kwaliteit 

Meestal vind je in luxe hotels prachtig strak opgemaakte bedden. Uitnodigend opgemaakt met knisperend schone lakens. Een strak, clean, klassiek dekbedovertrek zorgt voor een perfect opgemaakt bed met een frisse uitstraling. Dit luxe sterren-hotelgevoel kan je natuurlijk ook in je eigen slaapkamer creëren! Wit staat voor rust en zuiverheid en is eenvoudig te combineren met andere tinten, maar er zijn natuurlijk nog veel andere trendy kleur-opties die hetzelfde gevoel kunnen creëren in de slaapkamer. Het is maar net wat bij jóu past.

Wat wel erg belangrijk is is om te gaan voor beddengoed gemaakt van materialen van hoogwaardige kwaliteit. Volgens de experts is dit de belangrijkste sleutel voor een goed opgemaakt bed. Deze gaan vele wasbeurten mee, ze blijven lang mooi en ze geven een luxe uitstraling.

Kies voor klassiek, stijlvol en chic beddengoed zonder te veel drukke prints en verschillende bonte kleuren. Kan ook erg mooi zijn natuurlijk! Echter raden experts toch aan om voor subtiele dessins te kiezen, zodat je beddengoed makkelijker te combineren is met verschillende accessoires. Mocht je na een jaar je kamer een nieuwe look and feel willen geven, kan je hetzelfde klassieke beddengoed gebruiken en hoef je alleen wat nieuwe accessoires toe te voegen. Voila, snel een hele nieuwe look voor je slaapkamer! 

2) Stem je dekbedovertrek en je hoeslaken op elkaar af

Een hoeslaken houdt niet alleen je matras schoon en fris, het zorgt ook nog eens voor een stijlvol opgemaakt bed. Door jouw hoeslaken af te stemmen op het dessin van je dekbedovertrek, geef je je bed in een klap een heel stijlvol en samenhangende touch. Komt in jouw dekbedovertrek de kleur blauw voor, neem dan ook een bijpassend hoeslaken in een blauwtint. Of kies juist voor een spannende tegenhanger voor een speels effect. Mix en match! Kies voor mooie, passende kleuren. Hoe meer de 'lagen' bij elkaar passen, hoe mooier je bed uiteindelijk uit de verf komt zonder al te veel moeite te hoeven doen. 


3) Ga voor extra kussens op je bed

Naast je hoofdkussens is het gebruik van extra (sier)kussens op je bed een hele handige manier om je slaapkamer in een handomdraai om te toveren in een plaatje. Slaapkamers met te veel toeters en bellen zijn passe evenals een bed vol met allerlei kleurige kussentjes, waar je je doorheen moet worstelen voordat je eindelijk in bed kan gaan liggen. Echter blijft het toch het allermooiste gezicht om naast het hoofdkussen nog een of twee kussens toe te voegen, in subtiele kleuren.

In hotels plaatsen ze meestal twee hoofdkussens achter elkaar. Aangezien er bij een dekbedovertrek vaak maar twee kussenslopen zitten, kan je met losse kussenslopen in een bijpassende kleur tóch een complete look aan het bed geven. Het mooiste effect bereik je om kussens te gebruiken met een subtiel kleurverschil. Twee kussens in twee verschillende tinten kussenslopen die passen in het kleurenpalet van je slaapkamer, zorgen voor die luxueuze feel & touch in je slaapkamer.

De meesten van ons plaatsen de kussens ofwel horizontaal als stapel of volledig verticaal en geen van beiden ziet er eigenlijk écht goed uit... Tip van de experts: De sierkussen mogen een beetje speels liggen. Plaats de voorste kussens diagonaal of ietwat gedraaid. Ook kan je een voorbeeld namen aan de Franse manier van je bed opmaken: plaats een rolkussen tussen je hoofdbord en je kussens. Zo blijven je kussens altijd mooi liggen en krijg je geen nekpijn wanneer je een boek leest of televisie kijkt in bed. Wanneer je gaat slapen, plaats je dit rolkussen naast je bed.

 

Casa_Dormi_kussens_luxe_beddengoed

4) Combineer met een bedsprei of plaid

Werk met verschillende lagen textiel voor een perfect opgemaakt bed met meer volume. Mix en match meerdere soorten beddengoed en jouw slaapkamer komt zo uit één van de woonbladen. Laat je dekbedovertrek zichtbaar en bedek de helft van je overtrek met een mooie bedsprei. Drapeer vervolgens een zachte plaid over het bed. Leg daarnaast wat bijpassende kussen op het bed en voila: een luxe hotelkamer!

5) Het professioneel opmaken van je bed 

En dan zijn er nog wat slimme tips om toe te passen. Kies bij voorkeur voor de wat luxere en zwaardere natuurlijke materialen. Deze zien er niet alleen mooier uit, maar vallen ook beter over je bed. De beste keuze voor een fraai opgemaakt bed zijn nog altijd de gewone witte katoenen lakens. Zorg ervoor dat deze flink groter zijn dan je matras zodat je ze goed kunt instoppen. 

Wanneer het hoeslaken om je matras zit en je dekbedovertrek op de juiste manier om je dekbed zit, klop je het dekbedovertrek even op zodat er wat lucht in komt en het er mooi fluffy uitziet. Vervolgens vouw je de bovenste rand om en stop je deze stevig in langs de zijkant.

Daarna plaats je je sprei op bed en deze vouw je om je matras heen. Eventueel leg je daar nog een losse kleiner gevouwen plaid bovenop. De hoofdkussens schud je ook even op en plaats je horizontaal op elkaar, met twee kleinere kussens er schuin tegenaan. 

Voor een optimaal resultaat zorg je ervoor dat alle lagen goed zichtbaar zijn. Laat het hoeslaken voor een deel zien bij de kussens door het dekbed bovenin terug te vouwen. Leg de sprei op ongeveer een kwart bij het voeteneinde, terwijl de sierkussens nou juist bij het hoofdeinde voor een extra laag zorgen. 

Je slaapkamer compleet 'picture perfect' maken? 

Stijl je slaapkamer verder af met accessoires. Een schilderij of lijst aan de wand is een mooie sfeermaker in de slaapkamer. Kies voor stijlvolle werken, met kleuren die gemakkelijk te combineren zijn. Of kies juist voor een Eye-catcher en match je beddengoed op je pronkstuk.

Plaats een bankje of tafeltje naar jou smaak bij het voeteneinde van je perfect opgemaakte bed. Verleidelijk om op dit bankje kledingstukken te laten slingeren, maar nee dat gaan we dus dit keer niet doen! Op dit bankje kan je een dienblad en sfeerlichten plaatst. Hier kun je ’s morgens even wakker worden, je schoenen aantrekken en ’s avonds de sfeerlichten aansteken en de extra kussens neerleggen. Ontzettend sfeervol! 

Verder heb je wellicht ook een nachtkastje naast je bed. Hier kun je vervolgens een mooie plant of sfeervolle kandelaar op plaatsen. Et Voila! Je slaapkamer is luxe-hotel waardig! 

Casa_Dormi_luxe_beddengoed

Wij van CASA DORMI zijn erg benieuwd hoe jouw perfect opgemaakte bed eruit ziet! Deel het met ons op Instagram met de hashtag #casadormi of tag ons in je bericht @casadormiofficial en wie weet zie je jouw slaapkamer terug op onze socials! 

 

 

 

0 comments

Laat een reactie achter

All blog comments are checked prior to publishing

Coco & Cici

Dekbedovertrek Bamboe Wit

Normale Price
vanaf €109,95
Sale Prijs
vanaf €109,95
Normale Price
Prijs
Translation missing: en.general.accessibility.unit_price_separator 
Shop Bamboe

Ontdek meer blogposts